Stafettpinnen

Kolla på schemat för ditt hus här till höger, eller ladda ner det.


Bästa medlem!


I vår bostadsrättsförening har vi gemensamt ansvar för skötsel av innergårdar. För att hålla nere vår boendekostnad sköter vi detta själva och anlitar inte vaktmästare. Kostnaden att anlita vaktmästare skulle innebära en ökad avgift på ca 600 kr per lägenhet och månad.


Om vi alla bidrar med lite arbete, så blir det inte betungande för någon av oss! Vi har därför ett rullande schema där varje lägenhetsinnehavare får ansvar för givna veckor - måndag till och med söndag. Se nytt schema 150101.


Stafettpinnen vandrar mellan oss enligt schemat. När man har haft pinnen sin vecka lägger man den i grannens brevlåda, enligt schemat. Vet man redan att man inte kan den vecka som schemat anger, kan man höra med en granne om att byta vecka.


Det underlättar om man snackar ihop sig med närmaste grannar för att kunna hjälpas åt tex vid de veckor med rikligt snöfall.


Skötseln/underhållet handlar om att på våren/sommaren/hösten klippa gräset på och närmast runt gården där man bor.


Skötseln/underhållet handlar på vinterhalvåret om att skotta snö på gemensamma ytor -

gårdens gångar, trappan, loftgången, framför förråden. Samt sanda då det behövs, för att förhindra halkskador.


Det finns föreningar/firmor som utför sysslor mot betalning. Eventuellt har man någon bekant som kan tänkas ställa upp och hjälpa till då man har förhinder. Huvudsaken att det blir gjort!


Detta kommer bidra till den gemensamma trevnaden och som sagt om alla bidrar med en liten insats så blir det inte så betungande för några få!


Hör av dig med funderingar

Med vänliga Hälsningar

Styrelsen Brf BoKlok Tomtebo

Schema för hus 1, 2, 3, 5, 7

Hus 2, 3, 5, 7

Schema för hus 4

A B C D E F

Hus 4 A B C D E F

Schema för hus 4

G H J K L M

Hus 4 G H J K L M

COPYRIGHT ©  |   Brf. BoKlok Tomtebo